Cursusaanbod

Opgave/aanmeldformulier cursus, training of voorlichting

Voor onderstaande activiteiten kun je je zelf, of je kind opgeven door dit formulier Aanmeld-/opgaveformulier in te vullen en te mailen naar info@cjgdal.nl. Je kunt ook met ons bellen, dan helpen wij je met de aanmelding.  

Ouderbegeleiding Druk en Dwars

Start doorlopend het jaar.

In elk gezin zijn er situaties waarin kinderen zich onrustig, dwars, druk en pittig kunnen gedragen. Is er bij u thuis vaak sprake van deze situaties en zou u hier graag handvatten voor ontvangen? Dan is de ouderbegeleiding van Druk & Dwars misschien iets voor u. Samen met u proberen wij u te helpen bij het verminderen van opvoedstress en het omgaan met het drukke en dwarse gedrag van uw kind. U krijgt hierbij veel praktische handvatten en er is uiteraard ruimte om ervaringen te delen.

De ouderbegeleiding vindt plaats in zeven wekelijkse groepsbijeenkomsten van maximaal 4 ouderparen. Alleenstaande ouders zijn uiteraard ook van harte welkom. De cursus is voor ouders van kinderen tussen de 4 en 12 jaar. De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur.

In mei/juni start bij genoeg aanmeldingen de cursus voor ouders​​. Wanneer u geïnteresseerd bent in deze cursus, nodigen we u van harte uit om een kijkje te nemen op onze website: www.drukendwars.nl. Hier kunt u het aanmeldingsformulier invullen waarna we zo snel mogelijk contact met u opnemen om een gesprek te plannen.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Dagmar Slager van het Centrum voor Jeugd en Gezin DAL-gemeenten: d.slager@delfzijl.nl of via 0596-548200 (algemene nummer CJG).

Opvoedingsondersteuning (kortdurend)

Als je problemen ervaart in de opvoeding van uw kind(eren) en je wilt daar graag ondersteuning bij, zodat jouw gezin zo snel mogelijk weer in balans is, dan kun je contact opnemen met ons. Een van onze medewerkers zal bekijken wat er nodig is om die balans weer terug te krijgen. Zijn de moeilijkheden met een aantal gesprekken weer op te lossen, dan zal onze medewerker je daarover informeren. Dat noemen wij kortdurende opvoedingsondersteuning. In maximaal 10 gesprekken zal onze medewerker je helpen de moeilijkheden weer het hoofd te kunnen bieden. Bel of mail ons gerust als je hier meer over wilt weten.

KIES-training (Kinderen In EchtScheiding)

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar (KIES: Kinderen In EchtScheiding). Scheiden is voor niemand leuk. Maar als het niet anders kan, dan moeten ouders én kinderen in ieder geval de steun krijgen die nodig is om op een goede manier uit elkaar te gaan. Omdat het welzijn van de kinderen altijd centraal moet staan, is het belangrijk dat de juiste afspraken worden gemaakt voor de verdere opvoeding van het kind. lees hier meer.. 

Sociale weerbaarheidstraining

Een training van 10 weken voor alle kinderen van 10 tot 12 jaar, woonachtig in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum die beter voor zichzelf willen opkomen. Elk voorjaar en najaar starten we een training.

Kosten en aanmelden: Aan deze training zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via het Centrum voor Jeugd en Gezin: tel: 0596-548200 of mailen naar info@cjgdal.nl. Wij informeren je zodra er weer een cursus gaat starten.

Ondersteuning kinderen/jongeren i.v.m. spanningen, ruzies thuis of huiselijk geweld

Download en bekijk de flyer hier. (PDF)

Aanmelden kan via een aanmeldformulier. Klik hier /download/1341-aanmeldformulier-cursussen-huiselijk-geweld-ruzies-en-spanningen-thuis.doc

 

HELP, mijn kind gebruikt - VNN

Cursus voor ouders en opvoeders.

Heeft u een of meerdere kinderen waarbij problemen ontstaan door alcohol, drugs, gokken of gamen? Maakt u zich hier zorgen over? Wilt u deze onderwerpen in het gezin bespreken? Wilt u weten wat voor regels en grenzen u kunt stellen?

Geef u op of kijk voor meer informatie op vnn.nl/oudercursus of bel met Voorlichting & Preventie 088-2343434. Deelname is gratis.

Doe-praatgroep voor kinderen 8 jaar - 12 jaar - VNN 

...'Koen: Het is bij mij thuis anders dan bij mijn vriendjes'
...Heeft je vader of moeder een drank-, drugs- of psychisch probleem?
...En wil je hierover praten met andere kinderen?

Meld je dan aan voor de doe-praatgroep via vnn.nl/doepraatgroep

Jongerengroep 16 jaar en ouder - VNN

'Tim: In de groep leerde ik hoe ik om kan gaan met ruzie en spanningen bij ons thuis'

 • Heeft je vader of moeder een drank-, drugs- of psychisch probleem?
 • En wil je hierover praten met andere jongeren?

Meld je dan aan voor de jongerengroep via vnn.nl/pubergroep

De Gezonde School en Genotmiddelen - VNN

Verslavingszorg Noord Nederland (kortweg VNN) biedt diverse activiteiten aan voor jongeren, docenten, ouders/opvoeders rondom het thema Genotmiddelen (alcohol en drugs o.a.). Meer informatie over het aanbod kun je hier vinden. 

Tierelier kindercoaching: Kinderyoga

Voor kinderen van 6 - 12 jaar die: 

 • Vaak onrustig slapen
 • Vaak boos worden
 • Zich moeilijk kunnen concentreren
 • Onrust voelen in hun lijf of hoofd
 • Vaak moe zijn 
 • Zich (weleens) buitengesloten voelen
 • Te maken hebben met pesten
 • Zich anders voelen en daar last van hebben
 • Zich onzeker voelen
 • Last hebben van andere dingen waardoor ze zich niet fijn en onbegrepen voelen.

Meer informatie op www.tierelierkindercoaching.nl

Hulp nodig of vragen?